DARIJA KISIĆ: Penzioneri su najbolji u Srbiji, oni rade šta im se kaže!

DARIJA KISIĆ: Penzioneri su najbolji u Srbiji, oni rade šta im se kaže!

Latest News

Situacija je takva da detektujemo najveći broj zaraženih, hospitalizovanih i umrlih i da je situacija alarmantna, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević gostujući na Prvoj.

Tako je navela svi u svakom trenutku moramo da nosimo maske i ponašamo se kao da smo zaraženi.

“Ako gledamo odnos hospitalizovanih i onih koji su otpušteni, poslednjih dana imamo plus 300, što znači da nam je svakoga dana potrebno 300 novih postelja. Taj broj je nešto što je zaista alarmantno”, navodi članica Kriznog štaba i ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ona je navela da se svakoga dana ulaže veliki trud da se organizuje zdravstveni sistem.

“Činjenica je da testiramo mnogo veći broj ljudi”, rekla je ona.

Kako je rekla, kada bi svi nosili maske i držali distancu druge mere nam ne bi bile ni potrebne.

Dr Kisić Tepavčević oštro je osudila ponašanje ljudi koji su juče pohrlili u tržne centre, ali nije blagovremeno pozvala na zabranu organizovanja crnog petka kao što je to bio slučaj sa zabranom skupova ili zabranom preko 5 gostiju na slavi..

Ona je za TV Prva posebno govorila i o ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima.

“Nama su korisnici i naši građani prioritet, ali ako poredimo rezultate sa drugim zemljama, vidimo da su ovi procenti manji nego u drugim zemljama, ali to nam nije nikakav reper“, navodi ministarka i članica Kriznog štaba.

Ona je još jednom iznela svoju teoriju zašto su bile rigoroznije mere na početku epidemije, kada je stepen obolevanja bio manji.

“Jeste bila ideja da se zaštite oni koji su bili najugroženiji. Najstariji su, kao najodgovorniji deo nacije, prihvatili sve preporuke“, navodi dr Kisić Tepavčević i dodaje da je i sada najveći procenat obolelih u grupi do 60 godina.

Ministarka je navela da je bitno istaći da se u svim ustanovama socijalne zaštite striktno sprovode mere.

Izvor: b92.net/newswire.rs

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment