(VIDEO) NE NOSE MASKE: Uhapšeno 450 migranata, lutali ulicama Vršca i Novog Kneževca!

(VIDEO) NE NOSE MASKE: Uhapšeno 450 migranata, lutali ulicama Vršca i Novog Kneževca!

Latest News

Po svemu sudeći ekonomski migranti ponovo neće biti kažnjeni za kršenje pravila.

Jutrošnjim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova na rešavanju problema sa ilegalnim migrantima na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, prikupljeno je oko 450 migranata. Svi su oni bili van kampova, van naših prihvatnih centara i svi će biti premešteni u kampove i prihvatne centre, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je sa direktorom policije

Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros sproveli akciju pronalaska ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

– Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita – rekao je Vulin.

Ministar Vulin je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve. Ipak Vulin ponovo nije izjavio ništa po pitanju kazni za migrante koji kršeći zakon borave na našoj teritoriji.

– Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen – zaključio je Vulin.

Predsednik Opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim policijskim službenicima koji su izveli jutrošnju akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe, navodi se u saopštenju MUP-a.

Uverić je poručio da je ovakva akcija za ovu opštinu od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migranti budu okupili opet u većem broju.

Zanimljivo je da se u pozadini snimka mogu videti uhvaćeni migranti od koji niko ne nosi maske, a između njih nema ni preporučene fizičke distance.

Tokom konferencije ni jednom nisu pomenute žrtve migrantskog nasilja kao ni materijalna šteta koji migranti godinama nanose građanima Srbije, kao ni lažne vesti o napadima na migrante koji se nikada nisu desili.

Izvor: Telegraf/Newswire.rs

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment