(VIDEO) DOSTA JE LAŽI: Nemci opet ustali protiv represivnih mera uvedenih zbog Korone!

Latest News

Protesti protiv vladinih mera za borbu protiv širenja koronavirusa održani su u nekoliko nemačkih gradova u subotu, a protesti su, prema navodima policije, protekli mirno.

Većina protivnika mera za koronavirus, više od deset hiljada, okupilo se u Minhenu, dvostruko više nego što je prijavljeno.

Ranije je policija u gradu zaustavila jednu povorku jer se učesnici nisu pridržavali mera poput nošenja zaštitnih maski.

Organizator protesta, udruženje „Kuerdenken 089“, pozvalo je učesnike povorke da se raziđu i ponovo okupe na Terezijinom polju, centru današnjih protesta.

Na ovom mestu se održava Oktoberfest, koji je ove godine otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Govornici na protestu optužili su nemačku vladu za širenje straha od „lažne pandemije“ i „lišavanja ljudskih prava“ zbog mera nošenja zaštitnih maski ili održavanja jaza.

Protivnici mera vakcinacije uključuju protivnike vakcinacije. Pojedinci su nosili majice na kojima je pisalo „Protiv obaveze vakcinacije, brnjice, državno nasilje, nepošteni mediji i izdajnici naroda“.

Manji protesti sa oko hiljadu učesnika održani su i u Hanoveru i Visbadenu.

Krajem avgusta, tokom protesta protiv vladinih mera u Berlinu, bilo je incidenata ekstremnih desničara, koji su pokušali nasilno da uđu u zgradu Rajhstaga u kojoj sedi nemački Bundestag.

BONUS VIDEO – Pogledajte snimak Ane Branbić, kako je na konferenciji u Londonu pozvala migrante iz Severne Afrike da nasele Srbiju, obećavajući im državljanstva:

Izvor: Index.hr/Newpsanel.rs/Kurir

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment