(FOTO) ZAPALILI INTERNET: Naši učitelji i lekari, odbili da nose maske! NEĆEMO DA NOSIMO BRNJICU…

Latest News

Priče prosvetnih radnika Marije Jeremič, Slaviše Spasojevića i Tamare Bradić, kao i lekara Novice Ćeranića dosegle su do milionske publike putem društvenih mreža.

Njihovo insistiranje da ne nose maske i kritika mera protiv Korone, izazvale su haos na društvenim mrežama i izazvale u ogromnoj većini slučajeva pozitivne komentare.

Priče ovih ljudi prenosimo u celosti:

Marija Jeremić:

Evo me…uciteljice. Kolege ignorisu moje objave protiv svega i beze od mene na kilometar jer ne nosim masku.

Deca i ja na casu bez maski. Direktorka je juce urlala na mene. Oces da nas neko prijavi?

Plus su nas naterali da ptopisemo da smo upoznati sa merama i načinom rada i to pre ne sto smo čuli o emu se radi. Sad ce da se pozove na to, a jos nije ukapirala da ja nisam nista potpisala. Samo ja u celoj skoli.

Slaviša Spasojević

 

Prije pola sata sam imao ribanje u upravi… Oni mene, ja njih. Razgovor koji nikuda ne vodi…Navodno se žalio neko od roditelja na moje nepridržavanje propisanih mjera. Može biti, mada ja sumnjam na sujetnu “krticu” od kolege. I povuci, potegni.

Nisu me baš mnogo razumjeli. Nisu me uopšte razumjeli. I ne trebaju. Sutra će mi doći na čas. Zateknu li me opet bez “maske” (a hoće), slijedi udaljavanje iz škole do disciplinskog postupka. A kasnije i otkaza. Dugo smo naglabali. Bez zajedničkog rješenja.

Ostao sam pri svom stavu. Prisustvovala i policija pokušavajući da me “urazumi”… Doduše osoba koju poznajem. Hvala mu na savjetu, ali moj odgovor je ostao odričan. U toku diskusije samo su sijevale za mene besmislene naredbe, poput one – “Maska pa maska”… A zašto, to niko nije mogao da odgovori.

Cijelo vrijeme su mi pokušavali promijeniti mišljenje “povisivanjem tona”, kao da sam njihov učenik. To mi govori da i nemaju baš mnogo mehanizama za procesuiranje takvog “slučaja”. Možda i izmisle nešto.

Iz revolta sam udario rukom o sto, jer mi je dosadilo ponavljati jedno te isto kao papagaj. Možda i to uđe u zapisnik. Priznajem, tu se prevarih. Ali… Istina je jedna. Sve nasuprot nje je laž. Laž ne treba analizirati. Laž se u potpunosti mora odbaciti. Nema poluistine. Ja sam izabrao Istinu.

Tamara Bradić:

Pozivam kolege da se zajedno okupimo i stručno razmotrimo koliko su mere koje su od ovih mera zaista korisne za rast i razvoj naše dece.

Novica Ćeranić:

Imam uzasnu grizu savesti. Moja medicina je u sluzbi ne samo to nego udarna igla zlocina.

Moja duznost kao lekara je da vas obavestim da hoce da vas pobiju, znam da cu izgubiti posao ali to nije bitno u siroj slici. Sira slika je ta da ako sada svi ne ustanete necete nikada, a ja kao lekar cu vam biti dr. Mengele.

Mislim necu biti ja licno zato sto ja to rusim, ali ja necu jos dugo raditi.

 

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment