(VIDEO) NEREDI U FRANCUSKOJ ZBOG KARANTINA: Nećemo da budemo robovi Korone!

(VIDEO) NEREDI U FRANCUSKOJ ZBOG KARANTINA: Nećemo da budemo robovi Korone!

Latest News

Sloboda iznad svega…

Građani su izašli na ulice širom Francuske kako bi protestovali protiv novih mera u borbi protiv koronavirusa, koje je preduzela vlada. Mnogi su tokom večeri pokušavali da napuste Pariz pre stupanja na snagu novih ograničenja.

Naime, policijski čas u Parizu je počeo u 21.00, a jednomesečni lokdaun u ponoć, tokom kojeg će građanima biti dozvoljeno da napuste dom samo radi neophodnog posla ili iz medicinskih razloga.

To je izazvalo nezadovoljstvo kod mnogih građana, koji su odlučili da izađu na ulice u gradovima širom zemlje.

Policija je vrlo oštro intervenisala, te upotrebila suzavac kako bi rasterala okupljene.

Demonstranti su skandirali “Ostavka“ i “Sloboda“.


Okupili su se u glavnom gradu Parizu i drugim gradovima kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog obaveznih maski i policijskog časa.

Tokom večeri su građani Pariza masovno pokušavali da napuste grad pre stupanja na snagu novih ograničenja u borbi protiv pandemije, preneo je RTS.

Kolone vozila koja su napuštala Pariz, bile su duge ukupno oko 800 kilometara, što su višestruko veće gužve od uobičajenih.


U Francuskoj je za 24 sata umrlo 235 osoba, a potvrđeno 47.637 novih slučajeva koronavirusa, što je porast u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 36.437.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u sredu da se od petka na celoj teritoriji ponovo uvodi karantin stanovništva. Prvi je uveden 17. marta, u jeku prvog talasa epidemije.

BONUS VIDEO – Na koje sve načine Aleksandar Vučić i komesar za migracije Vladimir Cucić prikrivaju migrantsko nasilje pogledajte u sledećem snimku:

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment