POSLEDNJA VEST IZ VAŠINGTONA: Vučiću na sto stavljen papir da prizna nezavisnost Kosova!

POSLEDNJA VEST IZ VAŠINGTONA: Vučiću na sto stavljen papir da prizna nezavisnost Kosova!

Latest News

Povicima „Aco Srbine“ i parolama „Podrška Vučiću“, „Narod je uz Vučića“, „spontano“ okupljeni građani na Topčiderskoj zvezdi ispratili su predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pre četiri dana, na put prvo u Sloveniju, na Bledski forum, pa u Sjedinjene Američke Države i potom u Brisel.

Na dalekom putu ga očekuje ponovo pregovori o Kosovu. A predsednik se isto tako spontano zahvalio na podršći građanima i obećao im da ide na put u Vašington da se bori, a na njima je da veruju u svoju Srbiju.

„Hvala vam što ste došli. Sinoć sam još uspeo da saznam da sam kriv i za sve u Crnoj Gori, i to je u redu da budem kriv za sve. Sada idem u Vašington i tamo ćemo da se borimo“, rekao je Vučić, dok su mu sledbenici skandirali.

Snimak ovog događaja objavljen je na društvenim mrežama i pojedinim informativnim portalima.

Više nego degutantan događaj, smatraju pojedini sagovornici Danasa, čak i za naše prilike, uprkos tome što smo svikli u poslednjih osam godina na mitinge podrške naprednjaka i izlive ljubavi prema vođi. Ovo je, kako kažu nešto drugačije, nalik na ispraćaje vojnika u rat. Naprednjaci, međutim, u podršci predsedniku pred put u Vašington ne vide ništa neobično.

Milovan Drecun, naprednjak i doskorašnji predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, najpre je ocenio da on nije adresa za takva neozbiljna pitanja.

„Nemam pojma kakav ispraćaj i o čemu se radi. Predsedniku građani i treba da daju podršku, šta je tu neobično. Neće valjda da daju podršku Hotiju „, naveo je Drecun, dok ostali naprednjaci koje smo pitali za komentar bili uzdržani, ne želeći da se izjašnjavaju „o ispraćaju predsednika preko bare“.

Boban Stojanović, politički analitičar kaže da mu se čini da je ovaj ispraćaj poprilično loše organizovan i za standarde Srpske napredne stranke.

„Degutantno dešavanje i potpuno bespotrebno. Naravno očigledno je sve u režiji Srpske napredne stranke, ali moram da kažem i poprilično loše za njihove standarde. Očekivao sam makar desetak hiljada ljudi na ovako režiranom ispraćaju, ali izbori su prošli, verovatno su niže funkcije i zaposlenja podeljena, pa se ni SNS aktivisti nisu odazvali u preterano velikom broju. Ne znam ni zašto je ovo bilo kome i bilo potrebno“, zaključuje Stojanović.

BLIC: Na sto stavljeno priznanje Kosova!

Na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo!

– Sve je pripremljeno unapred, Albanci su sve znali – kaže izvor “Blica” iz diplomatskih krugova u Vašingtonu.

“Blic” nije uspeo da stupi u kontakt ni sa kim iz delegacije predsednika Srbije, kako bismo dobili potvrdu ove informacije.

BONUS VIDEO – Pogledajte snimak Ane Branbić, kako je na konferenciji u Londonu pozvala migrante iz Severne Afrike da nasele Srbiju, obećavajući im državljanstva:

Izvor: Danas/Blic

 

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment