PREMIJER MALEZIJE: Mi muslimani imamo pravo da ubijemo milione vaših ljudi!

PREMIJER MALEZIJE: Mi muslimani imamo pravo da ubijemo milione vaših ljudi!

Latest News

Doskorašnji premijer Mahathir Mohamad u četvrtak je rekao da muslimani imaju pravo “da ubijaju muslimane”.

Mahathir (95), jedan od najuticajnijih čelnik muslimanskog sveta, u svom je blogu rekao da veruje u slobodu izražavanja, alida ona ne bi trebala biti korištena za vređanje Muhameda za koga muslimani tvrde da je božiji prorok.

Političar se pozvao na navodnu istorijsku nepravdu zbog kolonijalizma, iako su muslimani kolonizovali veliki deo Istočne Evrope, Španije, a u nekoliko navrata su pokušali da ostvoje Francusku u osmom veku.

Muslimani imaju pravo da budu besni i ubiju milione Francuza zbog nepravde iz prošlosti, rekao je islamo-fašista Mahathir koji je poruku objavio i na Twitteru, prenijela je Hina, pozivajući se na pisanje Reutersa.

Tviter nalog bivšeg premijare nije obrisan, pa tako i dalje preko njega može da raspiruje mržnju i rasizam prema drugim verama.

‘Jedna bijesna osoba’

“Muslimani imaju pravo kazniti Francuze”, rekao je Mahathir.

Nekoliko zemalja s dominantno muslimanskim stanovništvom kritikovalo je izjave francuskih zvaničnika, uključujući i onu predsednika Emmanuela Macrona koji je stao uz objavu karikatura Muhameda u francuskim školama.

Muslimani karikature doživljavaju kao blasfemiju.

Sukob se rasplamsao nakon što je francuskog nastavnika koji je svojim učenicima pokazivao satiričke karikature posla Muhameda tokom časa građanskog obrazovanja na ulici ubio islamo-fašista čečenskog porekla.

Francuski zvaničnici rekli su da je ubistvo bilo napad na ključnu francusku vrednost, slobodu izražavanja te su branili pravo na objavu karikatura.

Makron je takođe rekao da će udvostručiti napore kako bi se sprečilo da konzervativna islamska uverenja ugroze francuske vrednosti.

BONUS VIDEO – Na koje sve načine Aleksandar Vučić i komesar za migracije Vladimir Cucić prikrivaju migrantsko nasilje pogledajte u sledećem snimku:

Izvor: Agencije

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment