GRADIŠTANCI BESNI: Azilanti pretukli domaćina na kućnom pragu!

Latest News

Ranije su migranti najčešće bežali kada budu uhvaćeni prilikom upada na tuđu imovinu, ali je očito da je odustvo adekvatne reakcije nadležnih ohrabrilo migrante. 

MIGRANTI Ahmedina Kruh i Elaida Bilaid iz Alžira uhapšeni su sinoć u Gradišci zbog sumnje da su pretukli A. C. koji ih je zatekao u dvorištu svoje kuće.

Napad se dogodio u Savskoj ulici, koja se nalazi uz reku Savu u Gradišci, a u kojoj ima više napuštenih ili praznih kuća, čiji vlasnici žive u inostranstvu. Pretpostavlja se da su migranti tražili pogodno mesto za privremeni smeštaju, pa su ušli u dvorište kuće A. C.

– Nesrećni čovek je u večernjim satima čuo lavež pasa iz dvorišta, pa je izašao iz kuće da vidi šta se dešava. Tek što je prošao nekoliko koraka osetio je jak udarac u glavu, od kojeg je pao zemlju. Napadači su mu zadali još nekoliko udaraca, nakon čega su pobegli – kaže izvor blizak istrazi.

U PU Gradiška navode da je celi slučaj prijavljen oko 21 čas.

– Vlasnik je prijavio da su ga u dvorištu njegove kuće napala dva nepoznata muškarca, koji izgledom liče na migrante. Operativnim radom osumnjičeni su identifikovani i lišeni slobode, a radi se o A. K. i E. B., državljanima Alžira – navode u PU Gradiška.

A. C. je ukazana lekarska pomoć u gradiškoj bolnici, a migranti su sprovedeni na kriminalističku obradu.

– Sa svime je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji je naložio da se po dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenih dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu telesna povreda – navode u PU Gradiška.

Zanimljivo je da migrantima neće biti predložena mera pritvora i obojica su predata u nadležnost Terenskog centra za strance u Banjaluci.

– PU Gradiška apeluje na građane da, ukoliko uoče kretanje ilegalnih migranata, o tome obaveste policiju na besplatan brjo 122 – rekla je portparol gradiške policije Slobodanka Subotić.

BONUS VIDEO – Pogledajte snimak Ane Branbić, kako je na konferenciji u Londonu pozvala migrante iz Severne Afrike da nasele Srbiju, obećavajući im državljanstva:

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment