(VIDEO) NAROD SE OBRAČUNAO SA POLICIJOM: Francuska zabranila Žandarmeriji da koristi dronove protiv demonstranata!

(VIDEO) NAROD SE OBRAČUNAO SA POLICIJOM: Francuska zabranila Žandarmeriji da koristi dronove protiv demonstranata!

Latest News

Vrhovni upravni sud Francuske zabranio je upotrebu dronova od strane policije za pokrivanje protesta u Parizu.

Time je sud podržao stav grupe za zaštitu privatnosti, prenosi BBC.

Državni savet je rekao da bi načelnik policije u Parizu bez odlaganja trebalo da obustavi upotrebu dronova u svrhe nadzora javnih okupljanja.

Odluka je doneta dok parlament razmatra sporni zakon o bezbednosti, koji uključuje upotrebu dronova od strane policije, a čiji je cilj regulisanje deljenja snimaka i fotografija policije.

Grupa za zaštitu privatnosti “La Quadrature du Net” (LQDN) tvrdi da mere predviđene zakonom krše slobodu izražavanja i da dronovi opremljeni kamerama ne mogu da obezbede mir već da prate pojedince.

Državni savet je doneo odluku da “postoji ozbiljna sumnja u legalnost” upotrebe dronova bez prvobitne pisane autorizacije.

LQDN navodi da je jedini način na koji bi vlada mogla da legalizuje upotrebu dronova da pruži dokaz da je tako nešto neophodno za očuvanje reda i mira, a za koji smatraju da ne postoji.

Ovo je druga po redu odluka u poslednjih nekoliko meseci kojom je sprečena upotreba dronova od strane policije u Parizu. Isti sud je u maju doneo odluku prema kojoj dronovi ne mogu da budu korišćeni za nadgledanje poštovanja mera karantina.

Pogledajte kako su izgledali nedavni sukobi sa policijom:

Sporni zakon podstakao je proteste širom zemlje, a javnost je posebno bila gnevna zbog člana 24., koji zabranjuje deljenje fotografija policijskih službenika sa ciljem da se “naškodi njihovom fizičkom ili psihološkom integritetu”. Kritičari tvrde da član doprinosi prikrivanju slučajeva policijske brutalnosti.

BONUS VIDEO – Pogledajte na koje sve načine nevladine organizacije finansirane od strane Džordža Soroša podstiču migrante da vrše nasilje nad građanima Srbije, uz pomoć indoktrinacije koja se vrši u kampovima:

Izvor: Tanjug

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment