(VIDEO) NEREDI U SLOVENIJI ZBOG KORONE: Uhapšeno 10 osoba, povređeni policajci!

(VIDEO) NEREDI U SLOVENIJI ZBOG KORONE: Uhapšeno 10 osoba, povređeni policajci!

Latest News

Slovenačka policija uhapsila je 10 osoba koje su učestvovale u nemirima koji su sinoć izbili u Ljubljani, saopštila je policija danas. Uhapšene osobe bacale su granitne blokove i pirotehnička sredstva na policiju, prenosi portal 24UR .

Kako je policija navela, uhapšeni nisu došli da protestu na miran način, već sa namerom da napadnu policijske službenike.

U četvrtak popodne članovI Pokreta OPS okupio se u centru Ljubljane izražavajući protest protiv mera vlade.

Pokret inače smatra da je pandemija korona virusa teorija zavere i sebe nazivaju “ratnici svetlosti” koji žele da razotkriju laži.

Članovima pokreta nešto kasnije pridružili su se huligani koji su počeli sa provokacijama.

Kako policija navodi, na skupu je bilo oko 500 osoba, a nakon što je policija razbila proteste, učesnici su se razbežali po okolnim ulicama.

Tokom sinoćnih protesta povređena su četvorica pripadnika specijalne policije, a uhapšeno je nekoliko izgrednika, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Hojs je rekao da je u neprijavljenim protestima na kraju učestvovalo od 400 do 600 ljudi koje je nazvao “anarhistima”, dodavši da su među njima zapaženi i ekstremni pripadnici navijačkih grupa, kao elementi “podzemlja”, a policiju su napadali fizički i granitnim kockama, pa je ona bila prisiljena da upotrebi vodeni top i druga sredstva prisile, prenosi agencija Hina.

Neprijavljene proteste najavila je za popodne preko društvenih mreža grupa koja se nazvala ” Anonymous Slovenija “, od čijeg delovanja su se već distancirale grupe koje već mesecima petkom popodne u Ljubljani zahtevaju ostavku vlade na tzv. “biciklističkim protestima”.

Hojs je, međutim, rekao da su popodnevne demonstracije i napadi na policiju bili “podstaknuti” i protestima koji se u slovenačkoj prestonici odvijaju već više meseci, da su ih motivisali i napadi na vladu preko njoj nesklonih medija i od strane čelnika opozicionih stranaka koji se od takvih protesta ne distanciraju.

Prema pisanju slovenačkih medija, do početka izgreda došlo je nakon što je policija pokušala da uhapsi neke demonstrante koji su dobacivali pripadnicima policije ili ih vređali, a kasnije su napadnute i neke novinarske ekipe koje su pratile događanje, a ranjeno je i više demonstranata.

BONUS VIDEO – Pogledajte kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodeljuje stipendije migrantima na osnovu rase, dok naši mladi talenti ne mogu da dobiju pomoć države i odlaze u inostranstvo:

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment